Задържан под стража е българин, издирван с Европейска заповед за арест от Франция за сводничество. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.

Искането на Окръжната прокуратура във Варна да бъде задържан под стража 33-годишният Хр. Иванов е било уважено от състав на Варненския окръжен съд. Иванов е бил обявен за международно издирване от съдебните власти в Република Франция въз основа на издадена Европейска заповед за арест на съда в град Шартър.

Причина за издирването на българина, който е бил открит във варненското село Старо Оряхово, е съдебно решение по дело, издадено от първоинстанционния съд във френския град Шартър и в град Сур за сводничество, подялба на печалби или ползи от проституция на трети лица.

Престъплението по Наказателния кодекс на Република Франция се наказва с лишаване от свобода с максимален срок до 7 години. Деянието е наказуемо и по член 159а и член 155 от българския НК. По същество делото за предаването на 33-годишния Хр. Иванов на френските съдебни власти ще бъде разгледано на 15 февруари 2018 г. във Варненския окръжен съд.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!