Специализираният наказателен съд е спрял наказателния процес срещу Камелия Мирчева, подсъдима по "Захарното дело" срещу Гриша Ганчев. Решението обаче не е окончателно и стана ясно, че ще бъде атакувано на по-горна инстанция, съобщава news.bg.

Припомняме, че Ганчев и още 9 подсъдими отговарят през спецсъда за избягване на плащане на данъци в размер на 711 580 лева чрез продажба на захар, произведена в Бургаските и Девинските захарни заводи.

С определение от 10 януари съдът е спрял делото срещу Мирчева заради сериозните й здравословни проблеми. Наказателният процес обаче продължава за останалите подсъдими, сред които и Гриша Ганчев.

Решението на спецмагистратите е връчено на подсъдимата Мирчева на 25 януари, но днес тя е депозирала жалба в деловодството на съда. Това означава, че определението все още не е влязло в сила.

Дали наказателният процес ще бъде спрян само за Мирчева или за всички подсъдими, предвид факта, че обвинението им е, че са действали като организирана престъпна група, окончателно ще реши Апелативният спецсъд.