Появиха се нови разкрития за зловещото убийство на 30-годишната Любомира, което се разигра миналата година на улица „Риша” в ромския квартал „Изток” на Кюстендил.

Сега стана ясно, че Окръжна прокуратура – Кюстендил е внесла в съда обвинителен акт срещу 50-годишния Николай Иванов за извършено от него, при условията на опасен рецидив, умишлено убийство. Престъплението е квалифицирано по чл. 116, ал. 1, вр. чл. 115 и чл. 29, ал.1 от НК.

По обед на 20.03.2020 г. циганинът Николай бил пред лятното кино в град Кюстендил с Любомира Л., В.А. и М.А. Четиримата седяли на пейките и консумирали алкохол. Това продължило на няколко места, които те обиколили през деня в града.

Около 21,15 ч. компанията излязла от заведение. М.А. прегърнал Любомира. Обвиняемият Николай, който към онзи момент бил много пиян, възприел това с чувство на ревност. Това се дължало на факта, че имал интимни отношения с нея. Въпреки настояването му Любомира да върви до него, жената продължила да придружава другия мъж от компанията.

Не след дълго обвиняемият с ритник влязъл в дома, в който Любомира отишла с М.А. Грубо я извел навън и й нанесъл побой. Двамата се прибрали в къщата на ул. „Риша“. Николай продължил да пие алкохол и да нанася удари с юмруци на пострадалата жена - по главата, ръцете, гръдния кош и корема, стискал я с ръце за шията. Това не спряло и след полунощ. Вследствие на жестокия побой Любомира починала.

Зловещи подробности за жестокото убийство в циганската махала на Кюстендил

От заключението на извършената съдебномедицинска експертиза е видно, че смъртта на пострадалата се дължи на тежката черепно-мозъчна травма, довела до остри нарушения на дихателната и сърдечно-съдовата дейност с последващото им спиране.

Предстои делото срещу Николай Иванов, който е многократно осъждан, да продължи в съда.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!