Състав на Пловдивския окръжен съд наложи постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 32-годишния Росен Борисов за притежание на 50 килограма марихуана, предаде кореспондент на Агенция БЛИЦ.
Срещу Борисов е повдигнато обвинение, че през май т.г. е засял и до 21 септември т.г. е отгледал 40 кг канабис в село Дрангово. При обиск в дома му в същото село освен зелената листна маса канабис са открити още 9 кг суха листна маса марихуана.
Съдът прецени, че са налице основанията, за да бъде взета най–тежката мярка за неотклонение. На първо място от събраните по делото доказателства е налице обосновано предположение, че обвиняемият е извършил деянието. Той е обвинен в тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода. Магистратите смятат, че съществува добре организирана престъпна дейност с цел разпространение предвид количеството на наркотичното вещество. Съдът прецени, че предвид високата обществена опасност на деянието има реална опасност обвиняемият да извърши друго престъпление. Определението не е окончателно и подлежи на обжалване в 3–дневен срок пред Пловдивския апелативен съд. /БЛИЦ