Неподчинение на полицейски разпореждания от страна на нарушители е наложило употребата на огнестрелно оръжие при инцидент снощи към 22.50 часа в жк.”Дружба”. В хода на планирана полицейска операция срещу наркопласьори и организатори на нерегламентирани ралита, двама служители от Осмо районно управление на МВР забелязали в наблюдавания от тях район да спира лек автомобил “Фолксваген Голф-3” с двама мъже в него.
 Към тях се приближили други двама души със съмнително поведение, които си разменили нещо с пътниците в “Голф”-а. При възникналото подозрение за покупко-продажба на наркотици, полицаите незабавно предприели проверка на автомобила и пътниците, като се легитимирали. В този момент колата бързо потеглила и повлякла един от полицаите. Той успял да се задържи за рамката на вратата и произвел изстрел. Колата спряла и отново рязко потеглила, като продължила да влачи служителя на реда. При явната опасност за живота на колегата си, другият полицай се притекъл на помощ и стрелял по предната гума на “Голф”-а, след което повикал помощ. Нарушителите успели да се оттеглят с колата.
Пострадалият служител е с порезна рана на ръката и му е оказана медицинска помощ. Работата за установяване и издирване на нарушителите продължава./БЛИЦ