Наркотици, преправено оръжие и боеприпаси са открити при спецоперация на служители от Главна дирекция “Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред и превенция” - сектор “Наркотици” и колегите им от ОДП -Хасково и ОДП -Стара Загора. Криминалистите са неутрализирали престъпна група със стройна организация, разпространявала наркотици на територията на Южна България, съобщиха от МВР.
Спецполицаите са работили повече от 4 месеца по установяване на членове на организирана престъпна група занимаваща се с разпространението на наркотици. Групата е действала на територията на Пловдив, Хасково, Стара Загора и Бургас. В хода на разследването на 1 август т.г. около 20.30 часа е започнала специализирана полицейска операция и е извършен обиск в жилище обитавано от Е.С. (26) от Стара Загора. В дома й служителите на реда са намерили и иззели суха растителна маса (0,5 грама), която при направения полеви наркотест е реагирала на марихуана. При акцията полицаите са арестували намиращите се в жилището: А.А. (21) от с. Еленово, Новозагорско, А.П. (28), В.К. (26) и 22-годишната А.Д. и тримата от Стара Загора и С.Д. (36) от Симеоновград. У 36-годишния мъж от Симеоновград са намерени и иззети четири розови таблетки с квадратна форма, които при полевия наркотест са реагирали на метамфетамин; две полиетиленови пликчета с около 6 грама суха тревиста маса - реагираща на марихуана и обвита в найлон топка от белезникава маса (около 40 гр.), реагираща на амфетамин.
По същото време в жилището на 23-годишната Т.Ж. от Стара Загора, криминалистите намерили и иззели пет кутийки от компактдискове с полепнало по тях бяло прахообразно вещество и кутийка от филм за фотоапарат с около 1 грам бяло прахообразно вещество, което при направения полеви наркотест е реагирало на амфетамин. В чантата на собственичката на апартамента е намерено полиетиленово пликче с около 3 грама бяло прахообразно вещество, също реагиращо на амфетамин.

На територията на Хасково служителите на реда са арестували още 3-ма от членове на групата – Г.Х. /20/ от Хасково, К.С./29/ от Харманли и Н.Д./40/ от Симеоновград. При обиските полицаите са намерили и иззели още преправено бойно оръжие със заличени номера и боеприпаси.
Десетте члена на престъпната група са задържани за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство в Окръжна прокуратура -Хасково. Работата по случая продължава. /БЛИЦ