Уникален телефон с лика на Путин е ползвал Евелин Банев-Брендо, става ясно от разпространените снимки по време на ареста му.

Кокаиновият крал се издирва от три държави за участие в престъпна група, пране на пари в България, както и за организиране на доставката на 51 килограма кокаин за Румъния.

Първи подробности за акцията, сгащила Евелин Банев в Киев ВИДЕО

БЛИЦ припомня, че 55-годишният престъпник беше задържан на паркинга на мол „Лавина“ в квартал „Святошински“. Гангстерът взел под наем две къщи в околностите на Киев, които използвал за да отглежда коноп в оранжерии, разказа говорителят на прокуратурата на Киев Надя Максимец.

По думите й, при претърсванията, където е живял беглецът, служителите на реда са иззели около 300 храста канабис, 39 пакета изсушени растения, оборудване за отглеждането им, както и фалшиви документи.

„Заедно с издирвания престъпник, служителите на реда задържаха още двама души от обкръжението му - граждани на Молдова и Румъния. С тях в момента се извършват следствени действия “, каза още Надя Максимец, цитирана от vechirniy.kyiv.ua.

Също така, според нея, от 55-годишния престъпник е конфискуван златен мобилен телефон с барелеф на Путин и герба на Русия. Съдейки по снимката на смартфона, която беше публикувана от прокуратурата, това е iPhone „Supremo Tre Volte“ (в превод от италиански - „Три пъти по-върховен“), изработен от злато и черен титан. Италианската бижутерийна компания Caviar е пуснала общо 99 такива телефона. Цената е около три хиляди долара.

Според отдела за стратегически разследвания на Националната полиция чужденецът е бил член на престъпна група.

Брендо се издирваше от Интерпол с червена бюлетина от няколко години. В Италия е наказан с 20 години затвор заради трафик на наркотици, в Румъния с 10, а в България - с 6. 

Превод: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!