Уволненият дисциплинарно през лятото шеф на бургаската полиция Милен Димитров се е уредил с добра заплата при скандалния бизнесмен Николай Филипов - Митничаря. Топлата връзка между двамата беше една от причините за оперативното разследване срещу полицая и уволнението му.
Димитров бе замесен в покриването на мащабна контрабанда на дизел и газьол от Молдова. Престъпната схема е действала години наред в Порт „Европа“, собственост на бизнесмена Николай Филипов. Скандалните разкрития бяха извадени на светло от Валя Ахчиева в няколко предавания по БНТ.

Дългогодишната връзка между полицая и контрабандиста е посочена в доклад на полицейския инспекторат - преди 10 години бизнесменът, замесен и в контрабанда с цигари, е подарил луксозен апартамент на Димитров в замяна на чадър за престъпната си дейност.

Запознати с разследването на Ахчиева цитираха и дълбоко потулена в полицейските архиви дисциплинарна проверка, осъществена от Инспектората на МВР по сигнал за корупция и нерегламентирани отношения на Димитров с оперативно интересни фигури.

От събраните данни е видно, че комисарят вече над 10 години поддържа топли и тесни връзки с лица, разследвани за данъчни измами и криминални престъпления, от които многократно е получавал на ръка крупни суми.

В замяна, години наред е разпъвал чадър за контрабанда с горива, кражба на акциз, измами и точене на ДДС, и още ред незаконни дейности. Което обяснява, защо всички проверки на МВР в Бургас завършват с провал. Според данни от разследването Милен е покровител и на проституцията в морския град и се посочени свидетелства за връзките му с ключови сводници. /БЛИЦ