Жесток удар по главата е причинил тежък оток,  който е довел до притискането на жизненоважни центрове на мозъка – това е непосредствената причина за смъртта на 55-годишния Пламен Панайотов, който бе убит късно вечерта на 10 юли, информира "24 часа".
Аутопсията е установила и други наранявания, но травмата в главата се е оказала фатална. Мъжът, който е живеел в апартамент на ул. „Сан Стефано” в Бургас, е давал една от стаите на квартиранти. В неделя вечер последният наемател - Борислав Й. е довел жена. Основната версия е, че скандалът и последвалият побой е станал заради нея.

Убитият Пламен е намерен от брат си, който е полицай. Часове след зловещата находка е задържан заподозреният Борислав. Целият охранителен състав на Първо РУ е вдигнат накрак. Полицаите са намерили квартиранта на автогарата, готвел се да напусне града заедно с приятелката си. Жената е разпитана като свидетел. Според запознати тя е станала очевидец на побоя, но няма пръст в смъртта на Пламен.

Борислав Й. е обвинен по чл. 115 от НК – за умишлено убийство, прокуратурата удължи арестта ме до 72 ч.

Очаква се държавното обвинение днес да внесе искане за постоянна мярка на Борислав и той да бъде доведен в съдебната палата.