Дознателката от РУ Карлово Люба Алексова извикала във фаталния ден полицая Добромир Лазаров в Пловдив. Той е тръгнал от Сопот по своя инициатива, за да говори с убиеца си - военния от 61 бригада „Специални сили“ Ангел Желязков“ и да си изясняват отношенията. Истината е съвсем друга, твърдят пред БЛИЦ хора от обкръжението на Лазаров.

В момента се работи по основната версия, че в деня на убийството Люба е извикала Добромир в Пловдив, потвърдиха и разследващи. В този момент полицаят бил при учителката в Карлово. Това е жената, с която до преди 2-3 месеца Лазаров живеел на семейни начала. Връзката му с Люба обаче била сериозна, той е споделял с близки хора, че е влюбен в дознателката, имали сериозни планове за бъдещето. Тя му е обещавала, че ще се раздели с командоса Ангел Желязков, с когото живеела в Пловдив.Ходила е в Сопот, в дома на полицая, крила се е от външни хора, но близки на Лазаров са знаели за тази тайна връзка. Именно заради любовта си към Люба Добромир казал на учителката, с която живеел на семейни начала от няколко години, че иска да продължи живота си с друга жена. Разделили се, но той посещавал учителката. Люба Алексова обаче е манипулирала и Добромир, и Ангел. Лъгала ги е и двамата, имала е паралелна връзка с тях. 

В деня, в който Люба го извикала в Пловдив, Добромир казал на бившата си изгора, че отива да къщата си в Сопот и заминал за града под тепетата. За съжаление това е било последното му пътуване в живота. По непотвърдена информация на БЛИЦ, Люба и Лазаров са пили кафе в Пловдив, говорили са. Ангел Желязков се е обадил на любимата си, накарал я да го вземе отнякъде. Именно тук се разминават твърденията и на разследващи, и на защита. По време на мярката се твърдеше, че Добромир е причакал пред входа командоса и Люба. Сега твърденията пред БЛИЦ са съвсем други. Това предстои да изясни разследването. Не е ясно след като Люба е взела с кола военния, къде е бил Лазаров, как точно е възникнал скандала. 

Близки на жертвата твърдят, че линейката е извикана прекалено късно и че не военният, както бе оповестено, а Люба, както първо БЛИЦ съобщи, е извикала Спешна помощ. В Сопот продължават да са в скръб и още по-голямата болка е, че незнаят истината за страшната драма. В Пловдив, в квартал „Кючук Париж“, на бул. „Ал. Стамболийски“ , съседите изобщо не са виждали командоса, нито фаталната дознателка Люба. От момента, в който Ангел Желязков беше освободен от Военен съд от арест с мярка подписка, той не се е прибирал в апартамента си. Съседите твърдят, че живеел при брат си. Няма следа и от Алексова, която вероятно живее в квартирата си в село Крумово или при майка си. 

„Утре полицаят Добромир Лазаров щеше да навърши 45 години. Беше най-лъчезарният, добър и усмихнат човек на света. Искаме най-тежкото наказание за убиеца му. Утре, вместо да празнуват, роднините му ще отидат на гробищата да го прелеят. Бог да прости нашият приятел и колега. Той е бил невъоръжен, борил се е с командоса, който е извадил нож. Настояваме убийството да се разглежда като тежко умишлено“, коментираха пред репортера ни приятели на Лазаров.

БЛИЦ научи още, че командосът е действал професионално. Ножът е забит в сърцето на полицая на едно и също място със завъртане три пъти. При последния удар е достигнал камерата на сърцето и това е било фатално.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ