Двама чуждестранни туристи са ограбени в Слънчев бряг, съобщиха от полицията в Бургас. Поредните ужилени са холандец и ирландка.
На 26.08.т.г. в РПУ Несебър е получено съобщение от 38-годишен холандски турист, отседнал в Слънчев бряг, за това че на 22.08.т.г. около 01.00 ч. на пешеходната алея между хотелите «Арда» и «Континентал парк» е нападнат от двама непознати мъже, единия от които го заплашил с нож, а другия му взел 18 каратов златен синджир, с неустановен грамаж. В последвалото сборичкване между холандеца и нападателя с ножа, туристът успял да отблъсне нападението, но малко по-късно установил липсата на кожена чантичка – паласка, съдържаща мобилен телефон, сумата от 120 евро и 390 лева и водоустойчив часовник. Работата по случая продължава от служители на РПУ Несебър.

На 26.08.т.г. в РПУ Несебър е получено съобщение от 43-годишна ирландска туристка, отседнала в Слънчев бряг, за това че предния ден около 17.00 ч. от басейна на хотела й и е открадната дамската й чанта, оставена до шезлонг. В чантата е имало сумата от 500 евро, 150 лв., два мобилни телефона, цифров фотоапарат, златни накити и лични документи. Работата по случая продължава от служители на РПУ Несебър.

Също на 26.08.т.г., чрез взломяване на входна врата е проникнато в апартамент в хотелски комплекс «Лагуна бийч» край Созопол, обитаван от 40-годишен софиянец, откъдето е извършена кражба на сумата от 2 100 лв. и ръчен мъжки часовник. Работата по случая продължава от служители на РПУ Созопол. /БЛИЦ