При специализирана операция на прокуратурата и главна дирекция “Криминална полиция” – МВР и ДАНС тази сутрин в Дупница е задържан 26-годишният Г.Г.-Конана за упражнено насилие, извършено с изключителен цинизъм и дързост, съобщиха от МВР.
От полицията не дадоха повече подробности за кой случай е задържан този път Георги Градевски, известен с прякора Конана. В началото на ноември той бе издирван и след 48-часово укриване се яви на разпит за побой в дупнишката дискотека “Фейсис”, който отговаря на описанието "насилие, извършено с изключителен цинизъм и дързост", давано сега от разследващите. Тогава 26-годишният охранител от дупнишкото село Самораново си призна за побоя, който нанесе на двама младежи заради блъсната по невнимание табла на сервитьорка.
"Течността от чашата опръска маратонките на стоящия наблизо бодигард на заведението Георги Градевски по прякор Конана. Това прерасна в побой", пишеше в жалбата, адресирана до районния прокурор на Дупница Величка Шопова.

Единият от пребитите - Иван Павлов, на 18 г., е син на шефа на окръжното следствие в Кюстендил Владимир Павлов. Той бе със спукано тъпанче и 65% загуба на слуха. Другият пребит, 25-годишният Руси Начев, се отърва само с насинено дясно око.
Майката на момчето, журналистката от регионалния всекидневник "Струма" Лидия Павлова се оплака още в деня след инцидента, че не й оказали никакво съдействие - нито полицията, нито лекарите в Спешна помощ в Дупница, след като се разбрало кой е намесен. Градевски е бодигард на бизнесмените Пламен Галев и Ангел Христов, известни като братя Галеви. По-късно стана известно, че Градевски я е заплашвал, за да бъде оттеглена жалбата срещу него.
"Ден след нанесения ми побой на телефона на майка ми се е обадил непознат мъж, който се е представил за познат на Градевски и е заявил, че ако реша да го съдя, съм щял да бъда дискредитиран като наркоман", пише в жалбата на Иван Павлов.
Според съобщение в електронните медии от няколко дни Лидия Павлова се движи с охрана. /БЛИЦ