43-годишна жена от Варна беше призната за виновна, че през м. юли 2013 г., с цел да набави за себе си имотна облага, възбудила и поддържала заблуждение у бившия си приятел, че отишла да работи в Германия и може да му съдейства за закупуване на употребяван автомобил от там. В резултат на измамливите действия, потърпевшият мъж направил паричен превод по посочена от подсъдимата сметка с основание в банковото бордеро „закупуване на МПС“, но не получил насреща автомобил. Така на пострадалия била причинена имотна вреда за близо 3000 лева.
Съдът оправда М. К. по първоначално повдигнатото спрямо нея обвинение, че инкриминираното деяние е извършено в условия на продължавано престъпление,  както и за по-високия размер на причинената вреда.

43-годишната жена е с чисто съдебно минало. Тя беше осъдена да заплати обезщетение за причинените от измамата имуществени вреди на пострадалия, заедно със законната лихва от датата на деянието. В нейна тежест е още плащането на държавната такса върху уважения граждански иск, както и направените от пострадалия разноски за адвокатско възнаграждение.

Присъдата на Варненския районен съд подлежи на обжалване в 15-дневен срок.