На 9 август в 5 часа е получен сигнал от МБАЛ “Св. Анна” за починало лице вследствие нанесен побой от неизвестен. Незабавно са предприети оперативно издирвателни и процесуално следствени действия, при които е установено, че 24-годишен младеж от Стара Загора е нападнат и убит на крайбрежната алея в непосредствена близост до дискотека “Тра-ла-ла”.
Сформираният екип от експерти и криминалисти извършват оглед на местопроизшествието. На място е и дежурният прокурор от Варненска окръжна прокуратура.
По разкази на очевидци младежът се опитал да заговори девойка, която го заплашила, обяснявайки му, че ще извика свой приятел, който да му обясни, че няма право да говори с нея. Няколко минути по-късно младежът, вървейки със свои приятел, бил нападнат от непознат, който го ударил в гърба, а след това в дясното слепоочие. Младежът починал на място.

От направената аутопсия е установено, че смъртта е настъпила вследствие на нанесения удар в слепоочието. Установен и извършителят на убийството – Ил. Кр. 30 г., живее в жк “Вл. Варненчик”, осъждан, криминално проявен за грабежи. Същият работи незаконно като охранител в една от крайбрежните дискотеки, тъй като съдебното му минало не му позволява да бъде регистриран по закон като такъв. По случая е образувано досъдебно производство. /БЛИЦ