Най-красивата варненка Ирена Иванова не успя да се докосне до бижуто, изработено от 28-каратово бяло злато и 45 диаманта с марката Cielo Venezia 1270, което й бе връчено като награда за първото място, съобщава "Народно дело".
Колието, чиято стойност е 5000 евро, изчезна безследно и по всяка вероятност е откраднато по време на самия конкурс „Мис Варна“, където Ирена стана победителка.
19-годишната варненка заяви, че ще подаде жалба в Пето РПУ и изрази увереност, че полицията ще й окаже съдействие. Само часове след като грандиозното шоу, организирано от „ВИП Фешън груп“ завършило и гостите вече се разотишли, красавицата решила да отвори подаръците. Установила, че италианското произведение на изкуството, което всъщност е и най-скъпият от всички подаръци, просто не е в торбата. За огромен късмет часовникът с диаманти Ice Link, осигурен от „Реакшън“, успял да стигне до Ирена Иванова. Короната с 31 естествени ръчно изработени перли, дело на дизайнера Цено Вутов, също е на сигурно място. Иванова още вчера е дала обяснения и е описала всичко, което си спомня, пред колежките си. Те също са разстроени от случилото се, но всички вярват, че уникатът ще бъде намерен, а злосторникът, който го е взел, ще бъде наказан.

Най-престижният конкурс за красота по Черноморието успя да събере 500 видни гости в грандхотел „Варна". Сред тях беше и самият областен управител на Варна адмирал Христо Контров. С отбрани питиета се черпиха представители на политическия, бизнес и шоуелит на страната. По думите на Мира Матеева за събитието, чийто водещ бе Ники Кънчев, са били похарчени 100 000 лв.
"Случаят с изчезналото бижу ни развали хубавия празник. Около два дни се занимавахме с възстановка на детайлите и вината за мен е миксирана. Това заяви шефката на агенция „ВИП Фешън груп“ Мира Матеева. По думите й зад сцената е имало страшно много хора. Въпреки това тя предварително била разпределила отговорностите между момичетата. Когато представителят на Cielo Venezia 1270 тръгнал да връчва скъпото колие, обяснил, че възнамерява да го окачи лично на врата на Ирена Иванова. Пет минути по-късно обаче, излизайки на сцената и виждайки, че Ирена вече има лента, той се разколебава да й го сложи. Решил, че не е удачно да се бави със закопчалката и просто връчил само торба. Минута по-късно, връщайки се обратно зад кулисите, на развален английски помолил Мира Матеева да пази кутиите. Матеева си помислила, че те са празни, но обещала, че ще ги надзирава. Но изведнъж всичко се обърнало на 180 градуса. Оказва се, че италианецът сам занесъл ултра скъпия подарък до една от масите и го метнал там сред багажа, където били и нещата на асистентките. „Цяла вечер се радвахме на грандиозния конкурс, а в крайна сметка това съсипа всичко“, оплака се тя.
Матеева е категорична, че представителят на Cielo Venezia 1270 не е замесен в изчезването на бижуто. Освен в него тя вярва и в момичетата, с които работи от години. „По всяка вероятност някой, който е седял зад сцената, е взел подаръка по погрешка. Когато е видял какво съдържа кутията, недобросъвестният гражданин е предпочел да го запази за себе си“, добави организаторката на пищното шоу. И се надява, че и догодина конкурсът успешно ще конкурира по професионалност и пищност националните конкурси като „Супер модел на България“ и „Мис България“. /БЛИЦ