Крадци отмъкнаха близо 12 кг злато от бижутерски магазин, само два дни след като собственикът на търговския отдел е получил предписание да пази ценностите в сейфове.

Неизвестни взломиха бижутерски магазин в Хасково и откраднаха златните накити от витрината. Тази сутрин в 2,27 часа крадците проникнали в ателието на бул.”Освобождение”, като изкъртили метална щора и разбили входната му врата. После задигнали намиращите се по витрините златни бижута.

Според 35-годишния собственик откраднатото злато е около 12 килограма. Само преди два дни униформени служители са издали поредното полицейско предписание нощем бижутата да се съхраняват в метални каси. Неизпълнението му довело до обира, станал в рамките на минута и половина. Диспечерката на СОТ усетила, че е нарушена комуникацията за оповестяване на дежурните части и успяла да сигнализира за проникването. По разпечатки на GPS системата за контрол на полицейските патрули, работеща в реално време, магазинът е бил блокиран за 2,30 минути. Пристигналият 30 секунди по-късно патрул констатирал кражбата. Извършен е оглед на местопрестъплението, ще бъдат прегледани и камерите от обекта. По случая в РУМВР-Хасково е образувано досъдебно производство. /БЛИЦ