19-годишен младеж е бил отвлечен вчера към 11,00 часа в Габрово, съобщиха от МВР. По първоначални данни извършителите влезли в дома му в кв. „Трендафила”, пребили го, качили го в лек автомобил и го откарали в неизвестна посока. Сигналът за отвличането на младежа е подаден от негови близки, с които той успял да се свърже по мобилния си телефон.
По-късно полицейски екип спрял на ул.”Радецка” автомобил “Пежо 106”, управлявано от 28-годишен габровец. В автомобила пътували още 21-годишен младеж с инициали Й.Л.  и 15-годишно момиче. В багажника на автомобила бил открит пък отвлеченото 19-годишно момче.
По първоначална информация похищението е заради лека катастрофа с автомобила на 21-годишния младеж. Предната вечер той и 19-годишния били част от компания, която празнувала в заведение. Около 19.30 часа 19-годишният взел ключовете за автомобила на приятеля си и, без да му се обади, подкарал колата. В района на Драматичен театър “Рачо Стоянов” обаче не успял да овладее автомобила и се ударил в снежна преспа. По “Форд” -а били нанесени незначителни материални щети – увредени броня и маска. Младежът се уплашил, върнал автомобила пред заведението, оставил ключовете на таблото и се прибрал вкъщи. На следващия ден собственикът, заедно със свой приятел, отишъл в дома му, за да го “накаже” за стореното.
Двамата похитители са задържани за срок до 24 часа. Работата за изясняване на случая продължава. Започнато е бързо полицейско производство за отвличане, за което похитителите могат да получат до две години затвор. /БЛИЦ