Парценца от порцелановата чиния, която 46-годишният Борислав Йорданов е метнат към хазяина си, са намерени в рана на главата на убития Пламен Панайотов. Това каза в съдебната зала съдия Асен Гагашев, изреждайки мотивите, с които наложи на Йорданов постоянна мярка задържане под стража.
Според съдията има достатъчно основание да се смята, че Борислав е извършил тежкото престъпление. За съда остава непонятно защо Йорданов е замерил хазяина си с чиния след като преди това го е ударил няколко пъти с юмрук, подчерта Гагашев, цитиран от "24 часа".

Съдията прецени, че има опасност обвиняемият да се укрие и извърши друго престъпление. Той подчерта, че според свидетелски показания Борислав е посягал и на жената, с която живее. Николина Лотарова е станала пряк очевиден на спречкването и нанесените удари. Тя и Борислав са работили в една и съща строителна бригада.

лед инцидента Николина се е обадила на работодателя им, за да съобщи за случилото се. Борислав обаче отказал да говори с него.
Магистратът отчете, че вместо да помогне на Пламен, Борислав Йорданов си е стегнал багажа и се е подготвил да напусне града. Той няма постоянен адрес . Убиецът е от Чирпан, но в последните месеци работел на различни места по морето.

Защитата – адвокат Пламен Генов, пледира за по-лека мярка и за променяна на квалификацията – от предумишлено убийство в телесна повреда с последвала смърт. Съдът подчерта, че преквалификацията е работа на прокуратурата.

Борислав Йорданов може да обжалва постоянния арест пред Апелативен съд.