Взривяването на "Неро" е вследствие на действията на някой комплексар, така пострадалият бизнесмен Николай Методиев-Пилето обясни пред Агенция БЛИЦ подозренията си за атентата. Той категорично отрече бомбата да е сложена, за да го сплаши за някакви бизнес отношения между него и Златко Баретата или братята Галеви. “Аз тези хора изобщо не ги познавам и не съм общувал никога с тях”, каза Николай Методиев.

Той заяви, че взривът не е бил толкова силен, колкото се е възприел в началото, така че е възможно да е направен от някой комплексиран непознат, който той изобщо не познава. Методиев изключи категорично и вариантите бомбата да е поставена от конкуренти в бизнеса. Пилето не смята, че зад атентата стоят и хората, които го издъниха и срещу него започнаха дела за контрабанда.
“Минаха почти 5 години, наистина имаше хора, които ме натопиха, за да има дела, но се видя какво се получи, след като ме оправдаха”, коментира за Агенция БЛИЦ Пилето. Той бе категоричен, че за него е пълна изненада това нападение над собствеността му, защото не е засягал каквито и да е интереси.

БЛИЦ припомня, че пред входната врата на бар “Неро”, който се намира на кръстовището на бул. "Витоша" и ул. "Янко Забунов", тази нощ избухна самоделно взривно устройство, по първоначални данни - с тротилов еквивалент 400 грама. От взрива заведението бе напълно унищожено, а прозорците на близките сгради бяха изпочупени.
Заведението работи до 23 часа, но клиентите обикновено оставали докъм полунощ. После персоналът чистел.
Слабовато момче оставило пакета с взрива, точно когато охранителят на заведението отишъл да изхвърли боклука в контейнерите на около 50 метра от входа на бара. Гардът го видял, но не успял да реагира, тъй като пакетът се взривил след около 30 секунди. Взривната вълна била толкова силна, че той паднал назад и не успял да види накъде избягал бомбаджията.
Николай Методиев - Пилето е спряган за един от големите контрабандисти - не само на пилешки бутчета, откъдето идва прякорът му, но и на други стоки, основно китайски. Николай Методиев-Пилето имаше дори по-силни позиции от Константин Димитров - Самоковеца, но след като бе “разбит контрабанден канал“ край Малко Търново Самоковеца стана началник на Пилето.
В момента той е подсъдим заедно с още 19 митничари и тираджии, но процесът зацикли заради процесуални пропуски. Той нашумя и като плейбой, без който не минава нито едно ВИП-парти.
Близки на Пилето предполагат, че той вероятно е бил заплашван още миналата година. Тогава Методиев затворил заведението под претекст, че се нуждае от ремонт. Междувременно редовната му клиентела се разцепила на две групички, като част от тях сега демонстрират престъпното си благополучие в заведение на бул. “Витоша” 160.

Това не е първият взрив, насочен срещу Пилето. На 28 декември 2002 година избухнаха две взривни устройства, насочени срещу Методиев. Двете бомби бяха взривени около 2 ч. след полунощ - пред дома на ул. "Босилек" в кв. "Симеоново", където живееха Пилето и тогавашната му приятелка Таня Иванова. Другият взрив бе пред къща на бул. "Витоша" 170, която Иванова бе наела за офис и магазин. Жертви и пострадали при двете експлозии нямаше.
Тогава Бойко Борисов, който бе главен секретар на МВР, каза, че от 1998 г. полицията се опитва да се справи с Николай Методиев, като го вкара в затвора.
Милан Николов, БЛИЦ