Обявеният за отвлечен Георги Георгиев-Пурата се появи изненадващо днес. "Две седмици карах мотори в планината, където GSM-ът нямаше обхват", обясни изчезването си бившият митничар. Запознати обаче твърдят, че Пурата е платил откуп от 600 000 евро на похитителите. Парите занесъл негов приятел Пламен с прякор Папи, съобщава Стандарт.
По-рано се появи информация, че похитителите искали 1,5 млн. евро откуп за Пурата от баща му. По телефона подправен глас му съобщил, че му дава срок от една седмица да предаде парите. Рекордният откуп всъщност бил равен на дълга на Георгиев към известен наш подземен бос, разкриха източници от полицията.
Изчезналият преди близо две седмици бивш митничар Георги Георгиев – Пурата се появи днес в една от автокъщите си в столичния квартал „Горубляне”. 
Георги Георгиев не пожелал да бъде сниман, но се забавлявал на публикациите в медиите, че е бил отвлечен и че е искан откуп за него.
Това са абсолютни лъжи, никога не съм бил отвличан, категоричен е Пурата. Никой от моите близки не е подавал сигнал, допълва той. Пишат се за мен какви ли не глупости, особено, че се занимавам с амфетамин. Някой иска да ме натопи, твърди Георгиев. "Не два, четири милиона платих. Събрах ги вчера-а", провикна се той така, че да го чуят всички.
От МВР отказаха да коментират случая, но казаха, че от няколко дни той не се издирва.  Георгиев бе в неизвестност от 17 октомври, а в Софийската градска прокуратура има дело за отвличане, след като камера засне как четирима души качват Георгиев в лек автомобил. Запитан защо отрича отвличането, след като е заснето, той отговори също с въпрос: "Че кой отвлича, когато наблизо има камери?". В МВР разбрали за отвличането от свои информатори. Повече от 12 часа никой от близките на Пурата не съобщава за отвличането. Чак когато криминалисти откриват кадри от камерата, приятелката му Мария Николова се обажда в полицията. Преди това казала, че е на почивка във Варна. Името на Жоро Пурата се свързва с контрабандни канали у нас. Преди време Георгиев бе разработван от ГДБОП. Срещу него има образувано дело за пране на пари и контрабанда. Георгиев нашумя, след като той и колегата му Радослав Живков-Джими бяха засечени да се возят в луксозни коли за няколко милиона евро, докато работят като митничари на летище София. След като сложи край на митническата си кариера, Пурата се преориентира към собствен бизнес с лимузини. /БЛИЦ