Ново обвинение за злоупотреби по САПАРД се подготвя срещу Марио Николов, който в момента е подсъдим за подобни далавери. На този етап той е само разследван, като се знае, че негови авери, които вече са изправени пред Темида са участвали в около 10 случая с фалшиви документи по САПАРД, като има и случай, свързан с БОП.
От няколко западни държави информирали родните магистрати, че има нелегитимни документи по около 10 случая за отпускане на пари по САПАРД. Въпреки че по тях все още не е имало плащания, спецзвеното за злоупотреби с европари към прокуратурата е започнало разследване. Това заяви днес в прокуратурата ръководителят на спец звеното Маргарита Попова. Тя бе категорична, че част от извършителите са от групата на Марио Николов. В момента прокуратурата очаква получаване на допълнителна информация от европейските държави. Все още няма повдигнати обвинения, но по случая се работи сериозно, увериха от спецзвеното.
На въпрос на журналисти дали пари, които са идвали от Германия са участвали в спонсориране на политически партии, Маргарита Попова заяви, че в прокуратурата няма такава информация.
Разследването по делото срещу Людмил Стойков е приключило, очаква се скоро да му бъде повдигнато обвинение, категоричен бе Борис Велчев, главен прокурор на България.
Милан Николов, БЛИЦ