Колата на независимия народен представител Павел Чернев е подпалена призори. Лекият автомобил се е намирал в гаражна клетка срещу дома му в кв. "Стрелбище", съобщи самият Чернев за БЛИЦ.
Колата е марка "Шевролет каптива". Лизингова е, уточни Чернев. Той допълни: "Подозренията ми са, че има политически мотив. Не мога да ви кажа кой е, но мога да ви кажа какъв е. Стимулът е партия "Свобода", която набира политическа скорост в публичното пространство. Партия "Свобода", водена от мен има и много добри международни контакти. И това определено не се харесва на някои политически конкуренти, които обичат да въздействат върху колите на неудобните им, защото са толкова страхливи, че не смеят да се изправят очи в очи. А кои са те не мога да ви кажа". Запитан кои са все пак политическите му опоненти, Чернев каза: "О, не мога да зная. Могат да бъдат и социалдемократи и либерали, всякакви хора могат да не харесат партия "Свобода".
Той съобщи, че предупреждения не е получавал до момента, но са му отправяни заплахи. От кого обаче, може да каже само на полицията. Според него автомобилът "добре е погорял", макар че не е овъглен целия. Подпалвачите били подлели бензин под вратата на гаража и са го запалили.
Според МВР лекият автомобил не е горял призори, а снощи към 21 часа. Пожарът е възникнал след като са подпалени вестници. Обгоряла е предната броня на автомобила. По случая е разпитан Павел Чернев, твърдят от МВР. /БЛИЦ