Тази сутрин униформени налетяха на бизнесмена Северин Ангелов, който през последните дни се спряга като купувач на футболния клуб “Хасково”. Бизнесменът носел в ръцете си видеокамера и правел снимки, когато погледът му паднал върху полицаите, които надигали чаши в кафенето по време на дежурство. Без много да се церемонят униформените се нахвърлили върху него като му забили няколко шамара, а после го повлекли към тоалетната, за да се разправят.
Междувременно му взели камерата и това принудило бизнесмена да позвъни в РПУ – Хасково. Патрулът дошъл веднага и битият им казал да проверят колегите си за алкохол. Вместо да го сторят, полицаите от патрула отново се нахвърлили върху Северин и той едва не отнесъл втори бой.
По-късно когато отишъл в МВР за да си прибере видеокамерата, Северин се изненадал от отговора на майора с когото разговарял, че не знае нищо за никаква камера. Инцидентът е оставил горчилка в душата на Северин и той е категоричен, че ако не обърнат внимание на подадената от него жалба, ще докара адвокати от Германия, за да търси правата си по съдебен ред. Той живее и работи от 10 години в Германия, бизнесът му е добър и може да плати на независими адвокати, за да се защити като гражданин на тази държава.
Тодорка Николова, БЛИЦ