Служител от “Следствени арести” и полицай от РПУ-Петрич са задържани докато се опитват да откраднат чувал с канабис от двора на полицията, съобщиха от МВР.
Към полунощ снощи, при обход по маршрута си постовият полицай С.М. от РПУ- Петрич забелязал лек автомобил близо до оградата на двора на РПУ- Петрич, където се съхранявал канабис. През последната седмица при поредица полицейски операции в района бяха унищожени откритите насаждения, а “ожънатата” продукция - почти четири тона полусуха листна маса – иззета и складирана.
Постовият ги сварил точно докато си предавали чувала през оградата на управлението. Веднага реагирал като разпоредил да спрат на място и повикал подкрепление. В този момент единият от двамата направил опит да избяга с колата. Междувременно пристигнал автопатрул и двамата били задържани. Бързо е изяснено, че човекът от вътрешната страна на полицейската ограда е С.Я. /25 г./, служител на РПУ-Петрич. Той опитал да прехвърли чувала с дрогата на В.Г. – служител на “Следствени арести”, който чакал на улицата.

За случая е уведомена Софийска военна окръжна прокуратура, образувано е досъдебно производство. На двамата са повдигнати обвинения, задържани са за 72 часа. /БЛИЦ