Окръжната прокуратура в Перник е повдигнала обвинение за умишлено убийство по особено жесток начин срещу 19-годишния Владислав Владимиров, който разчлени 15-годишния си приятел Алберто Йорданов в Перник. Вече е направена аутопсия на жертвата, заяви за Агенция БЛИЦ окръжният прокурор на Перник Пламен Найденов.
Обвинението е по член 115 от Наказателния кодекс и е за убийство с умисъл по особено жесток начин. Прокурорите в Перник ще поискат най-тежката мярка задържане под стража, а мярката ще се гледа след два дни в Перник, стана ясно днес.

Агенция БЛИЦ припомня, че убийството бе извършено на 8 март в къща на улица „Луганск” в града. Алберто бил  поканен със свои приятели на рожден ден в кв. Мошино. След партито в ранните часове на деня той си тръгва заедно с убиеца – 19-годишния Владислав Георгиев Владимиров. След като напускат рождения ден двамата се сбиват в района на Младежкия дом. Сдобряват се и си купуват още алкохол, като отиват да пият в мазето на убиеца. Там Алберто започва да заплашва Владислав. Двамата са имали стари вражди и малкият Алберто системно биел Владислав. Въпреки, че бил на 15 години е бил физически по-здрав от приятеля си. Сбиват се и Владислав го удря със секира. След като го убива, връзва краката му с тел и омотава трупа в юрган. Влачи го до бетонна шахта в табаните над кв. Мошино. Пуска го в шахтата и се връща отново до дома си, за да вземе бутилка спирт и запалка. Връща се обратно в шахтата и прави опит да го запали. Не успява, като само го обгаря. Прибира се в къщи и прави опит да заличи следите си в мазето, като го запали. Пак неуспешно.

Когато идват полицаите в мазето откриват зъби и следи от побой. Дрехите на Владислав от престъплението били старателно изпрани, но въпреки това по тях останали достатъчно улики. Иззета е и секирата, с която е извършено убийството. /БЛИЦ