50-годишен служител на Столичната дирекция на полицията е бил пребит миналата нощ в Перник. Информацията за инцидента беше потвърдена от директора на ОДП комисар Димитър Шереметев.
По случая е образувано досъдебно. Боят е станал на улиците „Стара Планина” и „Протожерица” в Перник. Георги Райчев и 26-годишният му син се прибирали към дома си с лек автомобил "Форд Сиера", шофиран от младежа.
На кръстовището между полицая и неустановени засега лица, които се намирали в автомобил "Фолксваген Голф", възникнал спор. По време на скандала неизвестните лица нападнали Райчев и започнали да го бият, ударен е и с твърд предмет по главата. Полицаят показал служебната си карта и заявил, че е служител на МВР, но вместо да го пуснат непознатите се нахвърлили върху него и го пребили. Нанесени са и материални щети на автомобила му. Пострадалият е настанен в болница без опасност за живота. Той е със счупен череп, оставен е в отделението под наблюдение.Служителите на Областна дирекция „Полиция” – Перник работят по разкриването на нападателите. Разпитват се и охранители от намиращите се в близост до мястото на инцидента имоти на местни бизнесмени. /БЛИЦ