Малолетно дете ще бъде разпитано в "Синя стая" в Благоевград по процес срещу баща му, заловен в интимни отношения с родната си сестра. Казусът е засекретен заради участието на 10-годишния свидетел, дете на известна благоевградска фамилия.
Детето видяло, когато било на 8 години, баща си да прави "любов" със собствената си сестра, неговата леля, и изпаднало в шок. През сълзи описало на майка си, как татко му и леля му се целували, разсъблечени и правили разни неща, докато той бил в стаята. Потресената съпруга на прелюбодееца, депозирала жалба и завела дело за насилие срещу бащата, след което двамата родители се развели много бързо, пише struma.com.

Вече няколко години делото върви. Интересното е, че участниците в тази потресаваща сага са интелигентни хора, известни в областния център, упражняващи престижни професии. Основният 10-годишен вече, свидетел ще бъде разпитан в "синята зала", в присъствието на психолог и представител на отдела за закрила на детето, за да повтори видяното. Целият процес ще върви в тази стая, изградена за такива случаи, когато дете е станало обект или свидетел на престъпление. В случая гледката пред невръстното дете, е вид насилие върху него, коментираха запознати с любопитния казус.

Припомняме, че в Благоевград "синята стая" бе направена през 2013 година, благоевградският районен съд бе сред първите в страната по разкриването ѝ, заради което многократно е получавал грамоти за успешната си работата по сложни казуси с участието на деца.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!