Появиха се смразяващи кръвта подробности за ужасяващата смърт на 13-годишната Диана. БЛИЦ припомня, че по-рано днес стана ясно, че момичето е починало, след като е било намушкано с нож от 14-годишния Туджай. Драматичната сцена се е разиграла в село Скобелево.

Сега стана ясно, че във фаталния ден - 24 октомври, в 17:13 часа, в Районно управление на МВР-Казанлък чрез телефон 112 е получено съобщение от Р.З. от село Скобелево, общ. Павел Баня. Мъжът сигнализирал, че доведената му дъщеря му Диана Г., на 13-години, е намушкана с нож в гърдите в двора на къщата им.

Пристигналият на място екип на полицията е установил лицето Туджай И. на 14-години от с. Скобелево, за когото е установено, че след спор с Диана в двора на къщата на доведеният ѝ баща, я е намушкал с нож в областта на гърдите. При транспортирането на 13-годишната Диана от екипа на Спешна помощ към град Казанлък, момичето е починало в линейката. Това съобщиха от пресцентъра на Окръжна прокуратура - Стара Загора.

14-годишният Туджай е задържан по Закона за МВР за срок до 24 часа и по случая е образувано досъдебно производство по реда на чл.212, ал.2 от Наказателно процесуалния кодекс (НПК), като предвид непълнолетието на извършителя, съгласно чл.194, ал.1, т.1а от НПК разследването се провежда от следовател от Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура-Стара Загора.

Надзорът и ръководството на разследването се извършва от Окръжна прокуратура-Стара Загора. Назначени са съдебно-медицинска, психолого-прихиатрична и ДНК експертизи, и предстои днес – 25 октомври.

Туджай И. да бъде привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 116, ал.1, т.4 във връзка с чл.115 във връзка с чл.63, ал.1 от Наказателния кодекс – за умишлено убийство на малолетно лице. След привличането на лицето като обвиняем, същият предстои да бъде задържан с постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура-Стара Загора за срок от 72 часа, с оглед внасяне на искане в съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!