Социална работничка от Мелбърн бомбардира 15-годишно момче с хиляди текстови съобщения за период от 10 седмици, заведе го на почивка и накрая прави секс с него в колата си.

53-годишната Морена Милани беше осъдена в окръжния съд на Виктория на три години и половина зад решетките, след като тя се призна за виновна в тормоз, сексуалното посегателство и изнасилване на тийнейджъра.Съдът изслуша омъжената майка на двама синове. Тя разказва, че започнала да търси контакт с момчето през 2018 г., защото била "загрижена за психичното му здраве".

В рамките на месеци тя му изпращала съобщения "практически всеки ден, практически през цялото време", признава тийнейджърът по-късно в полицията.
"Понякога вътре пишеше сексуални неща", казва той.

Почти 15 000 текстови съобщения и имейли са разменени между 19 юни и 10 август с хиляди препратки към "секс, сексуални актове, сексуални фантазии и порнография".

На 15-ия му рожден ден Милани завел тийнейджъра в ски курорта Лейк Маунтин, където те играли в снега, пили сайдер и хапвали пица.

По време на пътуването тя му позволи да управлява колата си, въпреки че нямал книжка, със скорост 110 км / ч.

После завела момчето на бар в Мелбърн и му дала подаръци.

На два пъти през август Милани извършвала сексуални актове с момчето в колата си.

Полицията започва разследване, когато родителите на младежа виждат цялата кореспонденция между социалната работничка и сина им. 

Когато Милани е арестувана през ноември, тя опитва да изкара младежа виновен и дори го обвинява в сексуално посегателство. 

По време на делото съдия Петер Лаурицен заяви, че обвиняемата има „значително разбиране на уязвимостите и познавателните способности на младите хора“.

„Като се има предвид вашият академичен и професионален опит, вие трябваше да осъзнаете вредата, която сексуалната ви активност би причинила на жалбоподателя и неговото семейство“, каза той, като добави, че психологическите щети на тийнейджъра ще „продължат в обозримото бъдеще“.

Престъплението й се приписва на влошаването на психичното здраве и злоупотребата с алкохол по това време.

Милани ще трябва да излежава две години и два месеца от присъдата си, преди да получи право на условно освобождаване.

Превод БЛИЦ