Властите пуснаха младежът, опитал да обере въоръжено магазин, и който беше обезвреден от продавачката на търговския обект. Според полицията той е известен на МВР, но според Прокуратурата тийнейджърът е с чисто криминално минало. Пуснат е именно и заради това, предава Нова телевизия. 

Продавачката е все още в шок, въпреки смелата постъпка. "В момента служителката ми не е работа, още не се чувства добре. Възмущавам се че го пуснаха. Имаме престъпление, престъпник, записи от охранителни камери и оръжие, а още не му е повдигнато обвинение", заяви собственикът на магазина в сутрешния блок на Нова телевизия. 

"Никога не се правете на герои, всичките газови оръжия приличат на бойни пистолети, трябва да знаете, че всеки един момент това оръжие може да ви убие. Ако ви нападнат не се съпротивлявайте. Не звучи геройски, но всеки иска да се прибере у дома жив", заяви адвокат Марин Марковски.  

"Младежът и да е виновен, е част от нас. Трябва да се мисли и за него. Редно е да седи у тях и да учи. Ако го вкарат в Бойчиновци ще стане по-голям престъпник. Разбира се е трябвало да се задържи в ареста поне 72 часа, за да се осъзнае, но това колегите го решават", каза още Марковски.