Под надзора на прокуратурата, пловдивската полиция провежда акция срещу битовата престъпност на територията на Стамболийски.  

До момента са задържани 6 лица, а по случаите са образувани са две бързи и две досъдебни производства, започнати са и две проверки 
Полицейската операция в гр. Перущица, селата Златитрап и Оризари  се извършва от служители на РУ Стамболийски, специализирани полицейски сили и пътна полиция.

До момента в ареста на районното управление са задържани 6 лица. 23 ма души от криминалния контингент са доведени, за да бъдат профилактирани и дактилоскопирани.  
 
30 годишен мъж е установен и задържан с три престъпления по Закона за движение по пътищата- управление на МПС с чужди регистрационни табели,  неправоспособен водач, в срок на лишаване на управление на превозно средство.  

При проверка на друг лек автомобил са установени трима мъже, които пренасяли в багажника на превозното средство  технически инструменти от различни марки с цел продажба.

Произхода на откритите инструменти ще бъде изяснен в хода на започналата проверка.  50 годишна жителка на Стамболийски е задържана за унищожаване на имущество.

Срещу жената, която е увредила стъклата на хранителен магазин, е започнато бързо производство.  В дома на 70 годишна жена от Перущица, униформените служители са открили над 4,5 куб. метра незаконно притежавана дървесина. От жилищата на мъж в село Оризаре и на жена от Перущица, униформените служители са иззели тютюн. По случаите са започнати две проверки за притежание на акцизни стоки без бандерол.
 Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ