На 28 март 2019 г.  в рамките на образувано досъдебно производство, специализиран екип от прокурори, следователи и полицаи, под ръководството на Специализираната прокуратура, извършва процесуално-следствени действия по адреси на търговски дружества– претърсвания и изземвания, разпити на свидетели, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. 

Както БЛИЦ първи съобщи, в Града под Тепетата започна операция на Специализираната прокуратура срещу приближени на арестуваната в Барселона фамилия Арабаджиеви, за които се подозира, че са им помагали в данъчните афери.

От сградите на „Захарен комбинат“ АД – Пловдив са иззети мобилни телефони, компютри, пълномощни и документи, свързани с офшорна собственост.

За разследване в насока офошорки спомена още през септември м.г. зам.-главният прокурор Иван Гешев, който заяви на брифинг:"Периодът е от януари, но предвид намерени доказателства ще бъде разширен. Едно от намерените неща е екселска таблица от 2008 година до момента, в която в табличен вид са описани невнесените данъци само от захарния комбинат в Пловдив от 2008 година до настоящия момент, съответно и фирмите, през които е станало това. Тази сума, според тази таблица, е десетки милиони левове, може да станат и над 100 милиона”, заяви Гешов. „Явно ще бъде разширен периодът на разследването”.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ