Известният айтоски лихвар Кенан Юсеин е застрелял сърната, открита в багажника на джип край Сунгурларе, пише Флагман.бг.


Мъжът стана известен на полицията и прокуратурата, след като през 2014 г. наказателен отряд на фирмата му за бързи кредити „Вега 1” потроши ребрата на длъжник в Каблешково. Главатар на групата тогава отново бе коравият айтозлия. 

В момента Кенан държи верига заложни къщи в Айтос и Поморие и се изживява като бизнесмен. Той е и председател на ловната дружинка на село Пещерско.

Напомпаният с мускули Кенан и трима негови приятели ловци  бяха задържани на 27 декември, а трупът на сърната бе намерен в багажника на “Сузуки Витара“, с което се придвижвали.

Малко преди това аверите тръгнали от мястото и се отбили в село Садово, където Кенан имал близки. Там те пили по кафе с тях и ловецът се похвалил с трофея си, дори им показал сърната. Веднага след като тръгнали, приятелите на Кенан Юсеин подали сигнал в полицията и джипът бил пресрещнат от полиция.

Зад волана на Сузукито бил 31-годишният Фикрет Х. от село Мъглен, който спрял след подаден сигнал за проверка от служители на РУ-Сунгурларе, на задната седалка седели Сабри Ю. от Мъглен и Мутула М. от Люляково.

Когато полицаите помолили шофьора да отвори багажното отделение, направо онемели. Младите мъже натикали в него трупа на животното, а в купето на джипа имали цяло снаряжение – Кенан Юсеин носел със себе си муниции и законно притежавана ловна карабина.

В бракониерите е открита и камера за нощно виждане, което е абсолютно забранено.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 237 от НК.