Банда непълнолетни цигани ошушка заведение в бургаския жк „Зорница“, разположено до бл. 7 в комплекса, но бързо след това се озова в ареста.

Младежите на възраст между 14 и 17 години, които били на практика предвождани от единствения пълнолетен, нахлули в заведението на 17-и срещу 18-и декември т.г. и организирано отмъкнали две маси, пейка, три стола, 17 възглавници за столове, три декоративни фенера, три картини и др.

Общата стойност на откраднатото, което, според запознати, по всичко личи, че е било отнето, за да си направят крадците беседка, е на стойност 800 лева, уточнява Флагман.бг.

В рамките на само няколко дни след подадения от собственика на заведението сигнал до полицията, униформените от Пето РУ, открили гореща следа и достигнали до крадците.

Младежите задържани. Те са направили пълни самопризнания, като при претърсване на домовете на двама от тях са намерени и иззети всички откраднати вещи.

Установено е, че в обекта те успели да проникнат чрез срязване на ветробранното покритие на предверието към основната зала.

Работата по цялостното документиране на престъпната дейност на младежите продължава от служителите на ПЕТО РУ.