Състав на Специализирания наказателен съд гледа в момента мерките за неотклонение на семейство Баневи.  Припомняме, че вчера с полет от Мюнхен на летище София кацна Евгения Банева. С друг полет от Франкфурт пристигна и мъжът й Николай Банев.

Преди началото на съдебното заседание Евгения Банева заяви, че иска да излезе на свобода, защото била майка на три деца. И добави, че няма никакво намерение да се укрива.

"Напълно ще съдействаме на прокуратурата", заяви тя. 

Съпругът й Николай остана безмълвен пред магистратите. 


Снимка: Булфото

Скандалните бизнесмени се прибраха в България след европейска заповед за арест по обвинения за данъчни престъпления и пране на прани в химическия завод "Полимери" - Девня. Съпрузите бяха арестувани във френския град Ница в края на октомври. 


Снимка: Булфото

Предявени са им обвинения за седем различни престъпления, извършвани в продължение на 13 години. Обвиняват Баневи за ръководене на организирана престъпна група и още шест престъпления Едно от обвиненията към бизнесмените е за пране на пари в размер на над 1 млрд. лева. 


Снимка: Булфото

Обвиняват семейството и за ръководене на организирана престъпна група. Разследвана по част от схемите е и майката на Николай Банев – Мария.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ