71-годишната жена и 40-годишният й син, които бяха арестувани за кражби на пари от банкомати в Кърджали, имали лош късмет в избора на жертви за обиране. В неделя те дебнели край банкомата на местен банков клон на булевард „Беломорски“, когато пред устройството застанал самият шеф на офиса.

„Директорът възнамерявал да изтегли голяма сума. На дисплея било изписано, че операцията е извършена, но банкерът не получил цялата сума. На мига се усъмнил, че е жертва на банди. Веднага се обадил на полицията, защото вече имало подобни случаи“, съобщава 24rodopi.com., позовавайки се на отлично осведомени източници.

От полицията реагирали светкавично и към посочения адрес тръгнала група криминалисти. През това време на банкера били давани указания какво да прави. Той се отдалечил по сигнал на криминалистите едва, когато проблемният банкомат бил под наблюдение.

Възрастната жена и синът й, които също наблюдавали от близо, дошли пред банкомата. Те използвали чадър, за да не попаднат лицата им в записите на охранителните камери. В този момент били арестувани.

Припомняме, че двамата софийски гастрольори бяха задържани в Кърджали в неделя. Двамата манипулирали отвора за получаване на банкнотите и след като клиентът се отдалечи прибирали изтеглената сума. От единия банкомат майката и синът прибрали 180 лв., а от другия 10 лв. Двамата са заснети и пред банкомати на бул. "Беломорски" и бул. „Тракия“.

Те са преведени за срок до 72 часа с постановление на Районната прокуратура в РС „Изпълнение на наказанията". Двамата са привлечени като обвиняеми по досъдебното производство за извършеното престъпление, посочиха от Областната дирекция на МВР.

„Възрастната жена и синът й се подвизавали и на други места в България, в почивни дни и особено при лошо време. Ползвали пластина, която поставяли в така нар. „джоб“, от който се вадят парите. Зададената сума влиза в джоба и това се отчита, но реално в ръцете на клиента не попада цялата сума. След като той се оттегли, чудейки се какво става и умува в понеделник да отиде в банката, двамата обирджии прибират остатъка от сумата“, поясни източникът, запознат със схемата на майката и сина й с престъпно мислене.