Нищо не мога да кажа за смъртта на сина, каза Павел Найденов – бащата на бизнесмена Илия Павлов по Канал 3. "Аз навремето казах  всичко на полицията и очаквах да разкрият убийството на Илия", посочи още Найденов. 

"Не съм се отказал да чакам справедливост. Аз съм за справедливост, а не за възмездие, защото не искам някой невинен да бъде обвивен без вина", каза още Найденов.

Аз бих написал в учебниците за режима през времето на социализма, да няма кооперативни стопанства. Голямата грешка е, че кадрите, които дойдоха никога не са пипали мотика и не са организирали стопанство от което да има резултати. Истината е, че имаше обзаведени лични стопанства със слонници и помпи за поливане. Аз мисля, че за някои този режим е бил добър, за някои не е „Офанзива с Любо Огнянов”, бащата на Илия Павлов, Павел Найденов.

Няма ли лична инициатива в държавата, нещата няма да бъдат добре. Аз съм работил и ако не съм бил дисциплинирам през онова време, нямаше да съм оцелял. Имал съм 200 души персонал, които съм ги гледал и съм провеждал истинска социална политика. Хората по онова време, ти ако си си на мястото можеш да спечелиш тях и доверието на предприятие, но който не го правеше си създаваше проблеми, каза още той.

Тодор Живков беше диктатор, но като такъв е майстор. Ако някъде свалят някой, той го вика и го изпраща или посланик, или някъде по посолствата. Андрей Луканов го познавам също от много отдавна, когато той беше вече не на отговорна работа, така и се утвърди там. Това какво е направил е минало. Илия беше над всички там, защото тегли пари и обезпечава средствата, а други се мешат. Не мога да кажа кой е убил Андрей Луканов, защото той даваше много пари, ние не сме взимали, но други са. Истината е там, че той сам си създаде проблеми, защото раздаваше пари и тези хора не ги управляваха добре,заяви Павел Найденов.