В многопрофилната болница за активно лечение в Добрич е регистриран пореден случай на нападнат лекар, съобщават от здравното заведение, цитирано от БТА.

По време на вечерно дежурство в детското отделение д-р Мариана Москова приема дете, което е с хронично заболяване. В продължение на три дни детето е лекувано в дома му и след като състоянието му не се подобрява, родителите го водят в болницата. При приема на детето бащата във видимо нетрезво състояние напада д-р Москова и прави опит да я удари, посочват от болницата в пресъобщение до медиите.

Само намесата на млад мъж по време на инцидента предотвратява по-тежки последици. Агресивният баща е задържан след подаден сигнал до полицията. Мъжът е нанесъл и материални щети в детското отделение, информират от болницата като допълват, че поредният случай на агресия прави работата на медиците още по-трудна и опасна.

От лечебното заведение информират, че рязко се повишава броят на пациентите, които търсят спешна помощ в болницата. Само за денонощие в края на миналата седмица през спешното отделение са преминали над 100 души - 72 възрастни и 36 деца. Част от причините за многото пациенти са летните отпуски на личните лекари и специалистите, коментират от болницата.