С внесен от Софийска районна прокуратура на 05.05.2020г. обвинителен акт, Георги Ч. е обвинен в това, че се е заканил с убийство на родителите си - Н.Ч. и А.Ч., като това заканване би могло да възбуди у тях основателен страх за осъществяването му - престъпление по чл. 144 ал. 3 вр. ал. 1, вр. с чл. 26 ал. 1  НК.
 

Обвиняемият Георги Ч. е син на А.Ч. и Н.Ч. След развода си, той се прибрал в жилището на родителите си в столичния ж. к. Младост. От този момент поради алкохолна зависимост Георги Ч. осъществявал спрямо възрастните си родителите системен физически и психически тормоз, предава Канал 3.
 
На 02.11.2019 г. в дома им, Георги Ч. в нетрезво състояние извикал по майка си: „Ще ви убия, един от вас ще бъде мъртъв". Тръгнал да напада майка си, но баща му Н.Ч. се намесил и успял го спре.
 
Два дни по-късно към 22.30 часа синът отново бил пиян и се държал агресивно и непристойно, като викал пред входната врата на жилището. Родителите му се страхували да го пуснат в дома им. Обвиняемият започнал да вика, че ще реже вратата с флекс и ще ги убие.
 
На 06.11.2019г. около 22.00 часа. Георги Ч. отново крещял и блъскал по входната врата на апартамента. Н.Ч. и А.Ч. се уплашили за своя живот и решили да не го пускат в жилището. Това довело до по-агресивно поведение на обвиняемия, изразяващо се в псуване към тях и заплашване с думите „Отваряйте. Ще ви убия!“
 
На 08.11.2019г.  около 22.00 часа. Н.Ч. взел от Георги Ч. бутилка спирт, за да му попречи да се напие отново. Георги се ядосал и започнал да псува и да обижда баща си Н.Ч. Казал му „Няма да се оправиш докато не те убия“, „Вие малоумници. Нещастници“, като замахвал с юмруци към баща си.
 
След около 30-40 минути, Георги Ч. се върнал и започнал да крещи пред блока „Майко, отворете, нещастници, ще счупя всички прозорци в блока“.

След това Георги Ч. започнал да блъска по входната врата на жилището. Когато Н.Ч. излязъл пред вратата видял, че Георги Ч. държал метална пръчка и се опитвал да разбие вратата.

За да не го направи, Н.Ч. го пуснал в жилището. Георги Ч. му казал „ще те убия“ и замахнал с металната пръчка, за да удари баща си. А.Ч. се уплашила и се обадила в полицията, след което Георги Ч. бил задържан за срок до 24 часа.
 
В хода на разследването е установено, че обвиняемият Георги Ч. е осъждан. Спрямо него на 09.11.2019г. била взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои наказателното производство срещу Георги Ч. да продължи в съда.