Изслушването на основния свидетел по делото „КТБ“ Бисер Лазов в спецсъда приключи и ще продължи на 16 април. В последната част от днешното си изложение той посочи журналисти, които са получавали пари от Цветан Василев.

Около 2011 г. срещу Василев се водела медийна кампания и той решил да вземе мерки, като плаща на журналисти да пишат в негова полза. Василев финансирал ТВ7 първо като инвестиция, после като издръжка – плащал много по-високи заплати отколкото в другите телевизии. Изкупил и дялове от вестник „Банкер“ за около 3 млн. евро. Отделно Василев започнал да поръчва на Бисер Лазов да се осигуряват пари за финансиране на привлечените журналисти, като например било платено за медиен проект на Соня Колтуклиева, който Лазов не знае дали се е осъществил, но тя получила пари в брой.
 Василев запознал Лазов с Огнян Стефанов. Първоначално бил отпуснат заем от 300 хил. лв. за фирмата на Стефанов „Торнадо медия“. Освен този заем Василев заръчал Стефанов да получава пари директно от касата. През август 2013 г. и през март 2014 г. самият Лазов осигурил и предал указанието на Василев на касиерка и били дадени общо около 250 хил. лв. От КТБ бил финансиран и журналистът Мирослав Иванов – на няколко пъти са му били осигурявани суми. Лазов чул от Василев, че на Иванов и Стефанов се плаща за специални задачи – да дискретидират хора, които имат негативно отношение към самия Василев и КТБ, пише "Труд". 

През ноември 2012 г. Цветан Василев научил, че фирмата, издаваща вестник „Капитал“, има просрочени вноски по кредит към „Алфа банк“ и наредил спешно да се прати запитване към банката дали може да изкупи дълга. Но докато получи отговора, имало бързо погасяване и тази възможност отпаднала. Били нападнати и тогавашните купувачи на тогавашната пресгрупата „24 часа“ и „Труд“ Огнян Донев и Любомир Павлов. Но в един момент било постигната договореност с Донев за обща инвестиция във фонд „Доверие“. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ