Кольо ми беше всичко там. Съжалявам много, не съм го искал. Това заяви пред Окръжния съд в Бургас бизнесмена Кирил Христов-Принца, обвинен в убийството на готвача си Никола Колев в Несебър, съобщава burgasinfo.com.
 „Познавам Кольо от 17 години. Беше главен готвачи вършеше всичко по хотела и ресторанта. И ми беше приятел.Отидохме на Таляна, той не работеше, изкарахме една маса само за нас. Следобед се разделихме, после се обадих на Пламен да дойде в моя ресторант. Беше още светло. Изкарах пистолета от колата. Гръмнах отпред. Гърмях в кашпата. С гумени куршуми стрелям. Винаги слагам отпред в пистолета гумени патрони. А отзад бойни – за самозащита.

Когато тръгнах да ги изпратя, взех пистолета да го прибера в колта. Той няма предпазител, фабрично е така. Аз съм левичар. Показах на шофьора на Копчев – Иван, пистолета и той тогава се е презаредил. Удари ми се ръката в колоната на вратата на колата. Мислех, че със сигуронст е гумен патрон. Почнах да му удрям шамари. Изакарахме го. Започнах да му правя изкуствено дишане. Пламен каза, че е получил инфаркт. Аз бях в стрес. Затова не се обадих в Бърза помощ, стана ми лошо. Бях си пиян и като стана това, веднага седнах и не съм излизал. Все едно изтрезнях. Кольо ми беше всичко там. Съжалявам много, не съм го искал. Аз предишната година го карах на операция от херния, чаках го да се събуди. Уважавах го много. Може да сме се карали, но побоища не е имало. Не може някой да стои при тебе 17 години, ако го биеш", разаказа той.
 
Припомняме, че Кирил Христов е обвиняем затова, че преди 2 години, в Несебър, в градина пред ресторант, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост - употребил огнестрелно оръжие и възпроизвел 4 (четири) бр. изстрела насочени към саксия на палмово растение с пистолет.
 
Срещу него е повдигнато обвинение и за това, че в лек автомобил, умишлено умъртвил Никола Колев, прострелвайки го с пистолет - престъпление по чл. 115 НК.