Близките на зверски убитите Василка и Асен Илиеви от ул.“Дунав“ в Пазарджик поискаха смъртно наказание за килъра им. Нека съдът го осъди или на смърт, или доживот, да не може да излезе, коментира братът на 68-годишната Василка – Асен. Съпрузите били изключително мили и дружелюбни хора и вратата на къщата им била винаги отворена. Двамата взимали малки пенсии-единият 130 лв., а другият-240 лв. и живеели скромно в малката къща в махалата.
Според запознати по-малкият им син Серхат бил спечелил голям джакпот във Финландия и започнали с брат му Яшко ресторантьорски бизнес в скандинавската държава. Накупили били и имоти в Пазарджик, които били в съседство на родната им къща на ул.“Дунав“ 40. Именно уцелената печалба била в основата на кървавата драма в Пазарджик, като основната версия, по която се работи, е убийство с цел грабеж, съобщава "Монитор". 

Неканеният посетител не е очаквал, че когато влезе при старците, няма да намери пари и за да ги принуди да му кажат къде крият спестяванията си, първо ги ударил по няколко пъти и след оказана съпротива, най-вече от стопанина, се е нахвърлил с острия касапски нож върху беззащитните съпрузи. Василка е издъхнала първа, докато 77-годишният Асен Илиев е опитал да се изскубне от въоръжения нападател и да потърси помощ отвън, но е бил застигнат от килъра на стълбите и оттам човекът е паднал на плочника пред портата на къщата на улицата. Там е бил намерен към 21,10 ч. в събота от съседа си Ваджиб  А.

В неделя по-малкият син на жестоко убитите беше пристигнал от Финландия и не можеше да повярва, че родителите му са си отишли от този свят, заклани като животни. Никой в квартала в някогашната “Пич махала“ не казва добра дума за убиеца. 30-годишният наркоман Иван Н. имал предишна присъда за грабеж, както и за притежание и разпространение на наркотици и продължавал да е зависим от дрогата. Под въздействието на опиатите Иван е бил неконтролируем, когато е нахлул в стаята при двамата възрастни хора и е удрял където свари мъжа и жената. Василка е била наръгана 6 пъти в гърба, а Асен-8 пъти в гърдите.

„Все сме били на огледи, но такава жестокост и агресия, с които са убити хората-не помним-на места ножът буквално е разпорил плътта на телата“, споделиха криминалисти.

Пазарджишката Окръжна прокуратура вече повдигна обвинение срещу задържания за двойното убийство, който на другия ден, в неделя, часове след хладнокръвната касапница, извади оптична пушка и стреля по две жени от квартала. Иван Н. е в ареста за 72 часа, а магистратите ще поискат постоянна мярка „задържане под стража“.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ