Непознати мъже с черни дрехи, качулки и ножове нападнаха и обраха чужденец на ул. "Индустриална" в Бургас, съобщава Флагман.бг.

Екшън сцената се разиграла преди няколко дни, когато 46-годишният Амадзай Т. пристигнал в морския град по работа и при любимата си, но станал жертва на престъпници.

Амадзай Т. е родом от Афганистан, живее в Германия, а в Бургас бил идвал няколко пъти, като през последния се запознал с една от камериерките на хотел в центъра на града.

Когато пристигнал тук, веднага се срещнал с красивата бургазлийка, с която прекарали целия уикенд заедно. В неделя вечер чужденецът извикал такси, което да прибере до вкъщи момичето. Амадзай също се качил в колата, за да я изпрати.

Тя се е прибрала у дома, а той останал на улицата, за да търси такси. Заради късния час обаче нито един таксиметров автомобил не преминал по улицата. Мъжът е решил да тръгне пеш към хотела.

Малко след като подминал сградата за лишени от свобода, на пътя му се изпречил съмнителен мъж, който му казал нещо на български език. Амадзай Т. не разбрал какво иска, но видял как вади от джоба си нож. След няколко секунди още двама маскирани мъже го хванали за ръцете. 

Крадците му взели телефона - последен модел Айфон, позлатен часовник "Ролекс", сребърен пръстен и различна по вид валута - 200 евро и 180 лв. След което побегнали в неизвестна посока. Изплашен до смърт от случилото се, мъжът се насочил към най-близкия полицейски участък, за да сигнализира за извършеното спрямо него престъпление.

Не е изключен вариантът грабежът да е инсцениран. Възможно е престъпниците да са били предварително информирани за материалното му състояние. 

По данни на Флагман, полицаите вече са по петите на крадците.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ