Британският милионер Джон Броудхърст беше осъден на три години и осем месеца затвор, след като приятелката му починала по време на груб секс, предава DailyStar, цитиран от "Телеграф". 40-годишният Броудхърст се призна за виновен, че е оставил 26-годишната Натали Конъли да умре, след като получила тежки наранявания.

Строителният предориемач първоначално твърдеше, че раните, които е нанесъл на приятелката си, не са били достатъчно тежки, за да убият, но впоследствие реши да поеме вината си. Пред съда в Бирмингам бизнесменът разказа, че до смъртта на Конъли се стигнало след тежка нощ, в което и двмата употребили алкохол и наркотици. След това те правили доста груб секс, който не бил нещо странно за тях. Броудхърст лично повикал Спешна помощ, когато открил приятелката си да лежи на стълбището. Когато медиците пристигнали, намерили младата жена в локва кръв, а по тялото й имало над 40 рани, сред които сцепена вежда и вътрешен кръвоизлив. 

Въпреки че бизмесменът се опита да обвини алкохола и наркотиците за действията си, съдията беше категоричен, че Броудхърст е бил наясно какво прави и е можел да взима решения. "Оставили сте тази жена на умре при обстоятелства, които са можели да бъдат избегнати", добави магистратът. 

По време на процеса свидетели разкриха, че бизнесменът и приятелката му обичали садистичен секс, а Броудхърст често разказвал пред приятелите си, че я бие с колан.

Строителният предприемач има състояние от около 17 милиона евро. Двамата с Конъли имали връзка от 2016 година.