„Честно казано нямаше да мога да се погледна в огледалото, ако бях платил такава гаранция за такова несправедливо решение. Не знам какво ме очаква. Но се реших. Смелост и вярвам в моята невинност. В живота си 1 лев не съм откраднал и 1 човек не съм излъгал“.


Това заяви днес пред ареста братът на певицата ЛиЛана -  Александър Деянов, познат като бийтбоксъра Скилър, предава Нова тв.

БЛИЦ припомня, че по-рано в четвъртък Деянов и адвокатът му дойдоха пред ареста на "Майор Векилски". Целта била Скилър да се предаде и отново да се върне зад решетките, защото решил в знак на протест, да не плаща паричната си гаранция, която второинстанционният съд намали от 100 000 на 50 000 лева. 

За да се измени мярката обаче, прокуратурата трябва да излезе с постановление. Такова в 10:30 сутринта - нямаше. Затова адвокатът и клиентът му изчакаха пред вратата на ареста един час. След като никой не прибра Деянов, те си тръгнаха.

Деянов бе застанал пред ареста с малък бял плик, а в него призна, че носи само най-необходимото:

„Нося най-ценното – имам одеяло, дрехи, книга, тоалетна хартия и мокри кърпички”, заяви той.

Александър Деянов, сестра му ЛиЛана и съдружникът й са обвинени за участие в организирана престъпна група и злоупотреби с еврофондове. Според Деянов повдигнатото му обвинение е несправедливо.

Към момента в ареста са и другите двама обвиняеми, а именно певицата ЛиЛана и съдружникът й Мартин Димитров. Според разследващите Димитров е организатора на престъпната група, работила от 2016 г. 

Прокуратурата твърди, че става дума за схема на няколко дружества, контролирани от ЛиЛана, които неправомерно усвоявали пари по европейска програма.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!