Брутална измамница открадна даренията на болно момченце. Тя се сприятелила с неговата баба и обещала, че ще й помогне да се направи ремонт в къщата му. Вместо това изчезнала с парите.

Ето какво разказва потърпевшата жена във Фейсбук:

Всичко започна от едно позвъняване април месец 2019 г от лицето Светослава Евгениева Стоилова (лицето на снимката до Ангелчо) по повод една публикация във Фейсбук за помощ за специализирана висококалорична храна Фрезубин.Тя ми се обади ( аз съм баба и отглеждам Ангел) и каза ,че може да ни посети - била купила някои неща и от там тръгна всичко... дойде с нейна приятелка Венцислава Христова Тодорова, така тръгна уж нашето приятелство. Впоследствие те видяха, че къщата се нуждае от спешен ремонт, защото видимо си личеше влагата, мухъла, миризма, която допълнително вреди на болното ни внуче, който е с диагноза ДЦП и епилепсия.

Въпросните госпожи ми казаха,че един близък приятел може да извърши ремонта ,свързаха се със него в момента и той обеща ,че след седмица е при нас. Дойде, огледа, премери, след седмица идва със Светослава (представяща за адвокат) и в нейно присъствие се уговорихме за ремонта, който възлиза на 21 600 лв.

Стиснаха си ръцете и две оферти ни представи по 6000 лв., които са до фондация Хелп карма за помощ на детето ни и мъките започнаха. Дадохме им два пъти по 6000 лв. от дарителската сметка на въпросния господин Славчо Ставрев Славчев, така и договор не подписахме, не беше завършен и ремонтът - беше само 4 дни, през който се смениха три групи хора, на петия ден не се появиха.

Многократно звъняхме, но отговор нямаше и ние поехме ремонта до пълния му завършек с друг майстор, нает от нас. Сигнализирахме прокуратурата в град Елин Пелин, но от прокуратурата не ни взеха насериозно.

Моля за съдействие от запознати как да се процедира по този казус."