Тумба роми пребиха брутално майка и 14-годишната й дъщеря. Екшънът се е разиграл посред нощ в монтанското село Мокреш преди няколко дни, съобщава IBTnews.bg, позовавайки се на другата дъщеря на жертвата Мила Михайлова.
„Тази нощ майка ми и 14-годишната ми сестра Ния са били бити брутално от цигани над 10 човека с бухалки и дървета. Конфликтът е започнал преди няколко дена, след като въпросните са отровили кучето на майка ми. Тя е стоматолог на 51 години и се грижи за непълнолетната ми сестра”, пише младата жена и добавя, че иска справедливост и наказания.

Мила изпраща снимки от нараняванията, които са получили майка й и сестра й след зверския побой.

IBTnews.bg. разпространи и видео, на което 51-годишната зъболекарка, която е по-тежко пострадала, се обръща със зов за помощ. Тя се страхува за живота на децата си, понеже според нейните думи насилието над тях няма да спре.„Бяхме нападнати, детето ми бе подлъгано от дома ни от съседи от ромски произход. Нападението е предварително замислено. Чух детето ми да пищи, те започнаха да го влачат. Подгоних ги с нож, но те ме удариха с тъп предмет по тила. Последва нов удар.
После закараха Ния в двора си. Блъснаха я в шахта, удариха я по главата”, разказа жената и показа нараняванията си след инцидента.

Въпросните хора твърдят, че ние сме ги нападнали. Искам да попитам хората: Ако вашето дете го влачат по улиците, с нож ли ще излезете или с бяла калъфка за възглавница?”, попита тя.  

„Няма никакво адекватно действие към момента, нито от ломска полиция, нито от прокуратура, медии които идваха … сигналът не знам къде е потънал. Искам аз да питам: Оттук нататък, с това дете, аз и тя сами в това село, как да продължаваме да живеем? Въпросните хора вече са се нахъсали на макс...”, оплаква се потърпевшата.