Истински екшън се е разиграл в района на блок 24 в бургаския жк. "Славейков". Двама полицейски служители са били нападнати с електрошок от стар познайник от крими средите, съобщава Флагман.бг. 

Инцидентът е от преди няколко седмици, когато около 23 часа, докато служителите от отдел "Криминална полиция" към Второ РУ извършвали професионалните си задължения, на пътя им се изпречил мъж с инициали Н.Д., който им се сторил съмнителен.

Те го спрели и му поискали личната карта, за да направят проверка. В момента, в който бръкнал в джоба на анцуга си, вместо документи, непознатият извадил електрошок, който приличал на мобилен телефон с тъч скрийн и нападнал с него единия от полицаите.

Мелето продължило няколко минути. Нападателят бил съборен на земята и въпреки агресивността и яростна съпротива, които оказал, е закопчана с белезници и отведен в ареста. Пострадалият криминалист е откаран в болница, където е установено, че той е със сериозно изкълчване, навяхване и разтягане на ставни връзки на коляното.

Арестуваният е криминално проявен, не веднъж е бил задържан от униформените, което ясно показва, че има лична война с тях. Оръжието, с което е опитал да осуети проверката е доста интересно. Източници обясниха, че устройството приличало външно на обикновен айфон, но средният бутон, който при телефоните активира екрана, задейства метални планки, намиращи се в горната му част, които произвеждат характерната за електрошока синя електрическа дъга. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!