Рекордно бързо служители Второ РУП-Бургас да разкрият фалшив сигнал за обир. За два часа разследващите установили тънката схема на 29-годишния Александър Ангелов от Бургас. Рано тази сутрин тарикатът позвънил на телефон 112 за да обясни, че е станал жертва на грабеж, съобщава Флагман.
Хитрецът обяснил, че двама непознати го причакали в района на блок 37 в ж.к. „Славейков”. Батките го нападнали с остър предмет и след като го набили, му взели сумата от 640 лева. Парите били оборотни – собственост на козметична фирма, в която младежът-симулант започнал работа преди 3 седмици. Пристигналите полицаи установили, че Александър има прорезни рани в областта на главата и го откарали в УМБАЛ – Бургас. Лекарите му оказали помощ, след което тарикатът бил отведен във Второ РУП за разпит.

Ченгетата разкрили, че мъжът се самонаранил, използвайки служебна ножица, която била част от превозваните от него козметични артикули. Ангелов изхвърлил в асансьорната шахта на блока - там, където бил „нападнат”, "хладното оръжие". С помощта на асансьорен техник ножицата е намерена и прибавена към доказателствата по случая.

Младежът бързо признал инсценировката и обещал, че ще възстанови сумата в рамките на 3 дни. По случая е образувано досъдебно производство за съобщаване на неверни данни и за длъжностно присвояване.