Елвис Симеонов, на 24 години, от ковачевското село Калище  ще отговаря за причиняване на смърт и телесна повреда след пътен инцидент с лек автомобил край радомирското село Дебели лаг. Катастрофата стана на 10 март тази година, когато се връщали от сурвакарски фестивал с лек автомобил БМВ, шофиран от  Елвис.

Сред пътниците в колата на задната седалка била и бременната в седмия месец Катя, на 21 години, родом от Калище, но женена в Дебели лаг, пише struma.bg.

Шофьорът е седнал зад волана след употреба на алкохол и на пътя Извор-Дебели лаг губи контрол над колата, преобръща се няколко пъти и се забива в дърво. Пожарникари са рязали автомобила, за да извадят катастрофиралите. На място загива 21-годишен младеж от Радомир, а тежко ранена е бременната жена, която след полученото съобщение за инцидента съпругът й Митко Калоянов я транспортира за „Пирогов“, където се налага да извадят бебето. Момченцето с тегло 1,300 кг е кръстено на дядо си Калоян, все още е в болница до достигане на необходимото тегло. Катя вече си е у дома в Дебели лаг, но има проблеми с контузията на таза и счупена ръка. С леки наранявания се отървал 29-годишен радомирец.

Шофьорът на БМВ е привлечен като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ